Weer in Kenia
Door: Francien
Blijf op de hoogte en volg Arnold
22 Oktober 2025 | Kenia, Ukunda
Afgelopen maandag, 20 oktober zijn we in Kenia geland na 2 vluchten met Kenian Airways:
Amsterdam -Nairoibi ( 8 uur) en Nairoibi- Mombasa( 1 uur).
Met de taxi nog 45 minuten naar " ons huisje" bij Doric Cottages in Ukunda.
Daar werden we door de nieuwe manager Suzan en de "staff" hartelijk welkom geheten.
Na een douche en een laat ontbijt bij t dichtstbijzijnde restaurant , Blooming, gingen we toch nog maar even slapen.
's Avonds kwam June onze spullen verpakt in 7 dozen, met een tuk tuk brengen .
We lieten eten bezorgen van Pizza Inn: kip en friet.
De volgende morgen haalden we de benodigde boodschappen in huis.
Van tuinman Idi kregen we 4 verse kokosnoten aangeboden uit onze eigen tuin en hij kapte er met een groot mes vakkundig t kapje af zodat we het kokoswater konden drinken en het vruchtvlees uitlepelen.
Na samen het avondeten bereid te hebben, kip, groenten en rijst konden we dat buiten opeten en daarna nog lang op ons terras genieten van de aangename temperatuur en de prachtig ver
lichte tuin met veel soorten bomen en struiken.
Vanmorgen gingen we naar Yaya om kennis te maken met het team: Claudia, Mariam en Halua.
Ze zijn samen met June goed op elkaar ingesteld en ieder doet z,n taken.
Gekookt wordt er nu ook in de Daycare op gasfles en jiko.Vandaag was dat chapati ( soort pannekoek) met bruine bonen : een voedzame lunch dus.
Voor de middag break hadden we biscuitjes en aanmaaklimonade meegenomen. De kinderen schudden handjes met ons en zeiden Jambo
(hallo).
Een groepje dat binnen zat met June ging spontaan zingen.
We voelen ons dus weer heel welkom hier !
We sturen wat zon en warmte op voor jullie en tot een volgende keer.!
Groet van ons beiden.
22 Oktober 2025 - 16:00
Tonnie Sjaan. :
Leuk om jullie verslag weer te lezen en foto's te zien. Fijn dat de reis goed verlopen is. Groetjes tot het volgende verslag.
22 Oktober 2025 - 16:20
Petra Nabben:
Wat fijn om je daar zo thuis te voelen en geweldig om te horen en zien dat de kinderen een goede opvang hebben! Respect.
22 Oktober 2025 - 16:22
Wilna:
Hoi Francien en Arnold,
Gelukkig zijn jullie weer goed aangekomen.
En geweldig die ontvangst! Geniet van het lekkere weer.
Alle goeds voor de komende tijd.
Jan en Wilna.
22 Oktober 2025 - 16:26
Ria:
Fijn dat de reis goed is gegaan en jullie weer kunnen genieten in Kenis.
22 Oktober 2025 - 18:11
Claudia Vd Moosdijk :
Een hele fijne tijd daar gewenst!
22 Oktober 2025 - 18:57
Stephan :
Wat fijn dat jullie weer “thuis” zijn.
een dag starten bij Blooming is een heel lekker begin.
Heel veel mooie momenten gewenst!
22 Oktober 2025 - 19:55
José :
Heerlijk weer om jullie berichten te ontvangen. En zo te zien zijn jullie alweer goed gesetteld! We blijven jullie volgen!
Lieve groetjes
22 Oktober 2025 - 21:35
Maria:
Leuk de ontvangst jullie waren echt welkom wens jullie een fijne en nuttige tijd liefs mij
22 Oktober 2025 - 23:15
Henriëtta :
Geweldig, al weer helemaal gesetteld daar, heel veel plezier buurtjes! [e-1f917][e-1f64b][e-2640]️
23 Oktober 2025 - 19:29
Corine Van Vroonhoven :
Heel veel plezier in jullie tweede thuisland.