Laatste project: June - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Laatste project: June - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Laatste project: June

Door: Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

29 Februari 2016 | Kenia, Ukunda

29 febr.16
Afgelopen vrijdag met June , na sluiting van de shop waar ze werkt , naar de BBQ bij restaurant Edge aan het strand.
Daar is de wind van de Indische oceaan een heerlijke verkoeling.
Zaterdag de nieuwe woning, 1 kamer, van June opgemeten 3.70 x 3.70 mtr.
Na haar terugkeer uit Nairoibi woonde ze tijdelijk bij een vriendin.
Via Rose, een oude bekende van ons , toendertijd werkend als masseuse aan het strand, vond ze dit wooncomplex. Het bestaat uit 10 kamers , 1 gemeenschappelijk toilet en wasruimte.
Er is een wat oudere man daar die alles beheert en er ook woont. Er zijn een aantal regels waar de huurders zich aan moeten houden..zoals het schoonhouden van het sanitair na gebruik, geen lawaai, geen alcohol, enz.
We maakten kennis met hem en enkele andere bewoners waaronder een echtpaar, een onderwijzers met haar moeder en een hotelmedewerkster. Allemaal nette mensen!Ook Rose woont hier.
De huur is 1500 per maand en de electriciteitsrekening wordt door 10en gedeeld.
In June's kamer was het bloedheet: golfplaten dak dus we lieten een ventilator plaatsen. Een plafond was ook een optie maar bij vertrek ben je die kosten kwijt. Een "fan" kun je meenemen.
Daarna reden we per tuk tuk naar een supermarkt om carpet te kopen.
En toeval of niet we vonden dit zeil in dezelfde print als ons parket in Lieshout. June is 2x bij ons op vakantie geweest en herkende het ook.
Daarna , allemaal moe,gingen we naar sportcafe Usago om voetbal te kijken o.a. Chelsea en wat te eten.
Gisteren heeft ze de vloerbedekking na haar werk in de shop samen met Rose gelegd! Ze zou bellen als ze assistentie nodig had maar we hoorden niets! Zelfstandige vrouwen!
Vandaag gaat ze kleding kopen in Mombasa voor in de shop in opdracht van de eigenaresse. Morgen heeft ze de verhuizer besteld die haar spullen ( o.a. haar bed ) ophaalt bij haar kennissen in Mombasa.
Dan kunnen we bekijken wat ze nog meer nodig heeft.
June blijft voor ons toch een soort dochter waar mee we al vanaf 2004 veel hebben meegemaakt. Ze kent onze families en veel van onze kennissen en wij de hare! Dus we gunnen haar dit nieuwe eigen stekje.
Het volgende verslag zal over de inrichting gaan verwacht ik!
Alle bekenden van June in Nederland mocht ik via deze site de groeten van haar overbrengen!
Salimia!

• 29 Februari 2016 - 11:19

Diny Van Der Salm:

Wat fijn voor June een eigen kamer. En meteen goed ingericht met jullie hulp. Wij hebben voor Plan toch samen op de school in Den Bosch gestaan Arnold ? Kan mij indenken dat jullie haar een beetje als dochter beschouwen na al die jaren.
    Weer bedankt voor het verslag en tot de volgende keer,
    Diny

• 29 Februari 2016 - 11:25

Henja Mrabet:

hallo luitjes, ik ben weer op de hoogte.
    fijn dat jullie dit voor June kunnen doen.
    Liefs Henja.

• 29 Februari 2016 - 12:10

Christa Mutscher:

Hallo Arnold und Francien, habe all Eure Berichte gelesen, toll was Ihr in Kenia auf die Beine stellt!
    Einiges fühlt sich so vertraut an (Meer, Wärme, die Menschen und die herrlichen Früchte), da kommen so Erinnerungen zurück. Danke, dass wir auch Patrik und Constanze mal wieder life sehen konnten.
    Mit Henk geht es gut, wir sind sehr dankbar darüber.
    Wir wünschen Euch weiterhin noch viel Freude, schöne Erlebnisse und viel Ergolg.
    Liefs Christa

• 29 Februari 2016 - 13:00

Henriëtta En Gerard:

Hallo Arnold en Francien, wat boft June met jullie! Heel fijn dat je zoveel voor ze kan betekenen. Geniet nog lekker samen.

Groetjes

• 29 Februari 2016 - 17:02

Adriaan En Nelly:

Wat is het fijn om te lezen, dat jullie je weer lekker kunnen "uitleven" !!! Doe June de groetjes maar terug en dat ze maar mag genieten van haar "eigen" stekkie !
    Groetjes en geniet nog maar lekker verder ..... de "vaste" buurtjes.

• 01 Maart 2016 - 09:39

Ellie:

Lieve Francien en Arnold heel erg bedankt voorde Verjaardagskaart die jullie me gestuurd hebben uit het verre Afrika.Dat jullie daar aan gedacht hebben.ik vind het erg leuk.
    Ook bedankt voor alle verslagen die wij mochten ontvangen .ik heb ze graag gelezen.Doe je June de groeten van me; en
    wens haar succes met haar nieuwe woninkje al zal ze me wel niet meer kennen.
    Nog eventjes en dan zit het er weer op voor jullie. Wat gaat de tijd toch snel.
    Tot snel weerziens.
    Groetjes van Ellie

• 03 Maart 2016 - 13:22

Zr.Thérèse Marie:

Lieve Francien en Arnold,

samen met Zr.Macaria jullie ervaringen gelezen en foto's bekeken.Fijn dat jullie het goed maken en genieten van jullie verblijf in Kenia.

Op 27 febr.is de zus van Zr.Margret, Elly, overleden.vanmorgen zijn 4 zusters naar haar uitvaart geweest. Zij heeft een zeer goede verzorging gehad in ons vroegere klooster in Tienray dat nu verzorgingshuis is.Dat ze nu voor altijd gelukkig mag zijn!

Francien en Arnold, heb nog een goede tijd in Kenia, lieve groeten van Macaria en mij,

Zr.Thérèse Marie

• 03 Maart 2016 - 16:03

A Willems:

Fijn dat jullie zoveel voor June betekenen en zij natuurlijk voor jullie.
    Wat een rijkdom om met zo weinig de mensen daar gelukkig te kunnen maken.
    Dat geeft een heel goed gevoel.
    IK wens jullie nog een paar fijne dagen, want het is zo weer om.
    En dan wens ik jullie bij deze alvast een hele goede terugreis

Groetjes Antoinet