Day Care Yaya - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Day Care Yaya - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Day Care Yaya

Door: Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

13 Mei 2024 | Kenia, Ukunda

Ja, ja de flyers en de visitekaartjes zijn gedrukt.

Vandaag en morgen gaan we de tafeltjes, stoelen, kast, jikos, enz. kopen.

Donderdag vieren we de opening met de kinderen (en wellicht ook enkele ouders ) met boterhammen met pindakaas en jam

Dit n.a.v. het liedje : "Peanutbutter and Jelly "dat ze de afgelopen weken geleerd hebben.

2 ruimtes zijn nu helemaal gereed, het speelveld is omheind voor de veiligheid van de kinderen, oude autobanden worden vandaag geplaatst en als het nog lukt komt de zandbak ook gereed voordat we hier zaterdagmorgen vertrekken.

Dank zij vele gulle gaven konden we dit allemaal verwezenlijken.

Ook de Belgische oprichtster van de Rainbowschool ,Katrien Vermeersch, is enthousiast over ons projekt .

Zij komt eind mei weer naar Kenia en gaat er meteen een kijkje nemen en mogelijk nog tips of/en aanwijzingen geven.

Maar we zijn er nog niet[e-1f914]:

1 grotere ruimte moet nog afgemetseld , gestukt , geschilderd en van een dak voorzien worden.

Het keukengedeelte waar de jikos komen te staan bestaat ook nog uit ruwe stenen muren.

Buitenmateriaal zoals glijbaan, speeltoestel, glijbaan, schommel en loopfietsjes hebben we ook nog niet.

Ondersteuning hiervoor blijft noodzakelijk en daarom vragen we toch nog een keer om jullie hulp.

Met een maandelijkse automatische overmaking ( al vanaf 2.50 Euro ) kunnen we YAYA een toekomst geven.

Het geld kunnen we bijna kosteloos overboeken vanuit Nederland naar June die dat in haar beheer houdt.

Na verloop van tijd komt er ook een Kenia account voor toekomstige sponsors.

Wij blijven via deze site de ontwikkelingen en vooruitgang melden. June stuurt ons de informatie en foto's door!

Zij blijft de grote motor van deze kinderopvang.

Op 1 juni viert zij haar 42e verjaardag:

We denken dat ze geen mooier kado kan krijgen dan een vaste financiele ondersteuning.

Wij , Arnold en ik, en velen met ons, hebben al JA tegen YAYA gezegd en gaan (Gods willing) tegen het einde van dit jaar weer naar Kenia terug in de hoop, maar ook met de overtuiging dat er een succesvolle vooruitgang is gemaakt.

Warme groeten en tot binnenkort[e-1f60d]

NL 31 RABO 0128 9529 46 t.n.v. F.G J. VAN DE MOOSDIJK E.O.

• 13 Mei 2024 - 12:38

Jose:

Idd weer heel hard gewerkt!

Hopelijk kunnen de kids hier genieten en leren zodat ze een veilige en mooie toekomst krijgen!

lieve groetjes uit Heeze

• 13 Mei 2024 - 19:06

Corine Van Vroonhoven :

Er is al een hoop werk verzet, maar er moet ook nog veel gebeuren. Groetjes.

• 14 Mei 2024 - 21:09

Claudia Vd Moosdijk :

Fijn dat jullie de opening bij kunnen wonen, heel veel.plezier samen gewenst!