Pasen in Kenia - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Pasen in Kenia - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Pasen in Kenia

Door: Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

01 April 2024 | Kenia, Ukunda

Op de eerste Paasdag gingen we met de tuk tuk naar de katholieke St Josephkerk voor de Mis van 11 uur.

We moesten buiten wachten tot de bezoekers van de 9 uur mis eruit kwamen; dat waren er honderden!

Daarna langzaam in de rij naar binnen; weer met heel velen. Ik stootte mijn voet bijna tegen een brandende pot met houtskool.

Die was om de wierook warm te maken liet ik me vertellen.

Meteen bij binnenkomst enkele foto's gemaakt van het altaar en de eerste gelovigen.

Daarna ook video opnames gemaakt van het zingen , klappen en dansen o/l.v. het koor.

Mocht je die willen zien...dan stuur ik het per app; laat maar weten! Op deze site lukt het niet om ze er op te zetten.

Het was heel warm binnen ondanks dat we onder een ventilator zaten. Iedereen was op z'n Paasbest gekleed van baby tot volwassene. Dansende zusters en jongeren van een katholieke organisatie gingen door de kerkpaden.

Het is altijd een feest om zo'n kerkdienst mee te maken. Met Kerstmis deden we dat ook al meerder malen.

Bij thuiskomst was het erg warm in de cottage en we besloten naar Hotel Eleven Pearls aan het strand te gaan waar een liveband op zondag speelt en waar een buffet met BBQ wordt geserveerd van 13.00-15.00 uur.

Er was een ruime keuze uit salades , tomatensoep, spinazie á la creme, rijst , Maleise curryvis en geroosterde kip en inktvis van de grill.

En bovendien een mooi en lekker dessert buffet.

Voor de kinderen waren er open hokken met kuikentjes en konijntjes; die trokken veel bekijks.

Toen ik de zanger aan 't filmen was en mijn gevuld bord voor me op tafel stond kwam een kleine brutale aap met haar baby aan haar borst via een prullenbak met een sprong op tafel en nam een graai van mijn bord.

De serveerster joeg hem weg en ruimde meteen mijn bord en de rommel op. Gelukkig kon ik opnieuw gaan opscheppen.[e-1f61c]

Ook dit staat op de video dus als je het wilt zien hoor ik het graag.

Tot 18.30 uur bleven we heerlijk genieten van het eten, drinken , de muziek en vooral van "het mensjes kijken" zowel de mzungus ( blanken) als de Kenianen.

Terug pakten we een tuktuk die altijd wel beschikbaar zijn op de mainroad en we kwamen net voor het donker terug bij Doric Cottages.

Tweede Paasdag wordt hier niet als zodanig gevierd; alleen de scholen hebben nog een dag extra vakantie.

Dus vanmorgen kwam al het personeel en de schilders weer gewoon op het werk, nadat er een tropische regenbui was gevallen.

Inmiddels schijnt de Paas zon hier weer volop.

"Zalig Pasen" voor jullie allemaal; dat was het hier zeker.

• 01 April 2024 - 09:07

José Van De Moosdijk:

Dat was een mooie eerste paasdag voor jullie! En heerlijk weer, hier is het nog niet veel! Toch gaan ook wij weer samen genieten met de kids.

dank jullie wel voor de foto’s en het verslag,

de video wil ik graag ontvangen. Heel veel lieve groetjes.

• 01 April 2024 - 10:17

John:

Vrolijk Pasen, hier is het nog steeds koud we zijn de warmte al weer vergeten. Morgen de nieuwe meubeltjes.

groeten aan iedereen van Mukwé

• 01 April 2024 - 10:22

Corine Van Vroonhoven :

Ook voor jullie een vrolijk Pasen. Groetjes Hans en Corine

• 01 April 2024 - 11:55

Wilna:

Hoi Francien en Arnold,

Wat een mooie beschrijving van jullie Paasdag!

Wij hebben het gisteren ook gezellig gevierd met de kinderen en kleinkinderen.

We hadden samen een buffet samengesteld.

Vandaag gaan we naar mijn zus in Elst.

We vinden het leuk om je video te zien. Nog Fijne weken gewenst in Kenia!

Jan en Wilna.

• 01 April 2024 - 11:58

Ria:

Het is geen straf om zo Pasen te vieren. Doe mij zo'n kerkdienst en ik denk dat er hier ook meer mensen naar de kerk zouden komen, groetjes

• 01 April 2024 - 13:40

Petra Nabben:

Hallo Arnold en Francien,

jullie hebben een heel vrolijk Pasen gehad zo te zien.

wat fijn.

Helaas hier nog een beetje koud maar van de mensen om je heen genieten is belangrijker.

liefs en ik wil de video wel graag zien.

• 01 April 2024 - 13:57

Sjaan En Tonnie :

Mooi verhaal van de 1ste paasdag. Wij zijn ook benieuwd naar de video van het paasfeest in Kenia.

Groetjes Tonnie en Sjaan

• 01 April 2024 - 14:27

Henriëtta :

Hoi hoi, heel anders dus dan hier in de kerken... Zal zeker een ervaring zijn. Fijn dat jullie hierin kunnen delen. Fijne paasdag nog.

De buurtjes

• 01 April 2024 - 16:48

Walter En Lenie:

Een hele “straf” om zo Pasen te vieren aan de beach[e-1f61b]! Een kerkdienst is inderdaad niet te vergelijken met hier! Wij alleen gister naar de St Jan geweest, kaarsjes aangestoken. Wij zijn ook erg benieuwd naar de video’s! [e-1f44d][e-1f60d]