Pilauparty - Reisverslag uit Diani Beach, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Pilauparty - Reisverslag uit Diani Beach, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Pilauparty

Door: Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

16 Januari 2023 | Kenia, Diani Beach

Op zondag 15 januari, de 53e verjaardag van mijn "firstborn"Inge, gingen we zoals beloofd en afgesproken dit vieren met pilau en soda's in het inmiddels gereed gekomen huis van Idi ( met inzegening gebeden!)

De pilau had ik besteld bij Moiz Swahili dishes ( catering) , de kip zelf gebraden en de soda's gekoeld in onze koelkast.

Ook nog een "birthdaycake"gekocht.

Geen alcohol: Idi en zijn broer zijn Moslim.

Met een bestelde tuktuk en onze 2 gasten Peninah en June , die wel mee wilden, erheen.

Wij zaten met vieren binnen aan een klein tafeltje, broer Asis en 3 vrienden van hen zaten buiten in de schaduw van een grote mangoboom. We genoten allemaal van het lekkers en ook bewonderde ik nog even het zwarte, onlangs geboren , geitje BLACK.

We zongen happy Birthday, sneden de cake in plakjes en stuurden de foto's hiervan naar Inge.

Bij gebrek aan wifi lukte dat niet meteen natuurlijk.

Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik om plaatjes te schieten van Idi's slaapruimte, zijn keuken en de binnen-en buitenkant van zijn huis met aan de overkant een grote afgraving van de rotsen waar zijn geiten graag verblijven.

De stenen worden verkocht voor o.a. het bouwen van huizen.

Met een kleine solar installatie op het dak heeft Idi licht, radio, bluetooth en oplader voor zijn mobieltje.

Na een paar gezellige uurtjes met onze trotse tuinman belden we de tuktuk driver weer op om ons op te halen.

In ons optrekje dronken Arnold, June, Peninah en ik nog een lekker koud biertje op de jarige Inge!

Vanmorgen bracht Idi de pan van de gebraden kip terug en zei nogmaals dat iedereen enorm genoten had.

Fijn om te horen natuurlijk maar dat haden we zelf ook al gezien.

Hierbij sturen we jullie wat warme zonnestralen en weer bedankt voor het meereizen!

Salimia: Arnold en Francisca

• 16 Januari 2023 - 11:40

Wilna:

Hallo Francien en Arnold,

Gefeliciteerd met de verjaardag van Inge.

Mooi manier om dat te vieren.

We wensen jullie nog een aantal mooie weken in Kenia.

Het is leuk om de foto's te bekijken.

Bedankt!

Jan en Wilma.

• 16 Januari 2023 - 12:11

Buurtjes...:

Zo leuk om jullie ervaringen daar te delen, geniet er van om zo van betekenis te kunnen zijn voor jullie vrienden. [e-1f917][e-1f64b]‍[e-2640]️

• 16 Januari 2023 - 22:20

Walter En Lenie:

Ook van ons nog proficiat met Inge! Heel mooi om het samen zo te vieren! Zonnestralen hebben we hier in Lieshout wel nodig!!!!Howdoe!!

• 20 Januari 2023 - 11:02

Maria En At :

Mooi verslag fijne verjaardag en prachtig weer. Hier sneeuwt het lieve groeten van ons

• 20 Januari 2023 - 18:22

Corine Van Vroonhoven:

Proficiat met de verjaardag van Inge en geniet nog maar heerlijk van de tijd die jullie in Kenia zijn . Groetjes Hans en Corine.