Renovatie Yaya Daycare
Door: Francien
Blijf op de hoogte en volg Arnold
03 Maart 2025 | Kenia, Diani Beach
Jambo ...
Afgelopen woensdag, 26 februari, hebben we een agreement getekend voor 2 jaar voor onze daycare met "Granny " onze verhuurster.
Haar 2 kleinzonen, June en 3 getuigen waarvan 1 een vriendin van June en Arnold en ik.
Dit wilden we eerst doen alvorens we aan de renovatie van de tweede ruimte zoude gaan beginnen.
Afgelopen zaterdag werden de materialen gebracht voor t dak dat als eerste aan de beurt is.
Golfplaten, houten balken, spijkers , stenen en cement.
Totaal met arbeidsloon ruim € 600.
Gisteren, carnavalszondag, ging 't dak eraf!
En m.b.v. 7 fundi's het nieuwe dak erop.
Een grote investering dus want ook de muren moeten nog gepleisterd en geverfd worden en er komt ook nog een vloer en deur in.
Momenteel kunnen we van de giften en maandelijkse stortingen van enkele sponsors de huur van 't gebouw €70 en 2 salarissen a €45 betalen.
Maar er komen meer kosten bij zoals de maaltijden voor de kinderen , 't drinkwater, enz.
Het geld dat de kinderen betalen aan Yaya is hiervoor niet toereikend: 100 Ksh ( 0.70 Eurocent)
of 150 Ksh.€1.05 per dag afhankelijk of ze eigen eten meebrengen of niet.
Wij leggen dus zelf nog steeds geld bij en daarom willen we toch een beroep doen op onze volgers van deze site.zeg JA tegen Yaya en maak t ons mogelijk om door te gaan met dit project.
Iedere Euro telt.
Een maandelijkse overmaking vn €1 is al mogelijk en zeer welkom.
Van € 2.50 kunnen we t loon voor 1 dag betalen van een medewerkster.
Voor €3.00 per maand kunnen we zeep kopen
Voor 4.00 toiletpapier
Voor € 5.00 suiker
Voor € 7.00 drinkwater
Voor 10.00 green grams( erwtjes)
Voor €15.00 olie om te koken
Voor €20.00 gas om te koken
Voor € 30 rijst of bonen.
Ook is t mogelijk om een kindje te sponsoren waarvan de ouder(s) het geld voor de daycare niet kunnen opbrengen : 3000 Ksh.= € 25
Een gemiddeld dag salaris is 300 Kenian Shilling.
We bedelen niet graag maar we hopen toch op begrip en medewerking
Ons rek.nr.is NL 31 RABO 0128 9529 46
t.n.v.F.G.J.v.d.Moosdijk e.o.
"Onze" June is de manager van Yaya en
alleen zij ontvangt van ons het benodigde geld.
Veel warme groeten uit Kenia en voor hen die t vieren fijne Carnaval
03 Maart 2025 - 08:58
Arnold :
Vergat nog te vermelden dat al 8 moeders hun kind wilden brengen naar onze daycare maar t geld daar niet voor hebben[e-1f625]
03 Maart 2025 - 09:14
José:
Er is en wordt weer hard gewerkt door en met jullie!
dank jullie wel weer voor de foto’s en het verhaal!
lieve groetjes
03 Maart 2025 - 10:20
Ria :
Dank voor jullie verslag en inzet, zo mooi om te zien dat elke euro zo goed besteed wordt.
03 Maart 2025 - 19:23
Heel veel succes samen!!![e-1f44d][e-2764]️
10 Maart 2025 - 18:56
Chantal :
Ga 3 kindjes sponsoren naast de vaste bijdragen
geweldig werk wat jullie doen