Verpleging Faith en Bok Lars - Reisverslag uit Diani Beach, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Verpleging Faith en Bok Lars - Reisverslag uit Diani Beach, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Verpleging Faith en Bok Lars

Door: Arnold en Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

19 December 2019 | Kenia, Diani Beach

Afgelopen dinsdag gingen we weer samen met Faith naar het ziekenhuis in Mombasa. Zij was met 2 nichtjes, die wij bij haar thuis all ontmoet hadden, afgelopen zondag met de bus terug gekomen in Ukunda. Een dag eerder hadden zij het trieste bericht ontvangen dat de moeder van een van hen en zus van vader Gabriel, in het zwembad van een hotel hier in de buurt verdronken was. Zij was daar werkzaam en ging een kind achterna dat het diepe in ging. De schok was uiteraard groot en Faith vertelde ons door de telefoon dat ze "almost crazy"werd toen ze dit bericht over haar tante te horen kreeg.
A.s. vrijdag komt de familie haar lichaam ophalen in het mortuarim in Mombasa om haar in haar geboorteplaats nabij Taita te begraven.
Faith is te zwak om mee te gaan; bij controle in het BOMU ziekenhuis bleek dat ze nog slechts 45 kg. woog dus 4 minder als 3 weken geleden.Ook had ze veel last gehad van haar maag met overgeven als gevolg.En wij dachten juist dat ze zou aansterken thuis bij haar ouders!
Maar wat bleek bij navraag: het voedselpakket dat wij gegeven hadden was na en week op en er was nauwelijks eten voor haar en haar familie.
De mais was nog niet rijp en andere gewassen op hun sjamba groeiden ook niet zoals gewenst zou zijn voor de benodigde voedselvoorziening.
Faith was zieker dan we haar ooit gezien hadden...dus stelden wij voor dat ze bij ons zou intrekken om aan te sterken. Eén slaapkamer staat immers vrij. Uiteindelik gaf ze toe en nu verplegen wij haar.Zowel haar ouders als haar tante bij wie ze inwoont vonden dit een goed plan. Zij zijn er immers niet toe in staat. Ze vertrouwen ons volkomen en ze blijven maar zeggen : God bless you!
Idi onze tuinman heeft inmiddels zijn geiten verblijf uitgebreid met een muur van oude golfplaten, planken en takken uit de bush. Op het dak liggen nieuwe golfplaten. Er loopt nu ook een bok bij zijn 3 geiten rond Lars genaamd naar de kleinzoon van een van onze sponsors.
Wij doen dit allemaal graag en denken dat we deze opdrachten van Hoger Hand ontvangen.
Wij krijgen er in ieder geval veel dankbaarheid én een heel goed gevoel voor terug.
Alvast een fijne Kerstperiode toegewenst en tot een volgende keer.

Warme groeten: Arnold en Francien

• 19 December 2019 - 06:58

Arnold :

Helaas ..nog even wachten op de foto's bi dit verslag...upload is niet in werking!

• 19 December 2019 - 08:52

Henriëtta:

Inderdaad 'ment to be' . Echte redders in de nood. Heel veel succes. Hartelijke groetjes.

• 19 December 2019 - 09:08

Betsie:

hallo allemaal daar , ik wens jullie alle fijne feestdagen ,en een gezond 2020

• 19 December 2019 - 10:47

Koosje:

Jullie kunnen daar niet meer gemist worden!!
    Hoe gaat het nu met jullie..... na zoveel nare dingen die jullie over je heen krijgen?
    Ondanks dat alles wens ik jullie "Francien en Arnold" veel kracht en toch FIJN FEESTDAGEN en een HEEL GELUKKIG NIEUWJAAR toe!!
    Lieve groet,
    Koosje XX

• 19 December 2019 - 20:12

Tillie:

Wat een toestanden, wat hebben we het hier dan toch goed.
    Heel mooi van jullie om haar zo goed te verzorgen.
    Toch veel zorgen. Wens jullie toch hele fijne dagen en een beetje kerstgevoel.
    Groetjes Tillie

• 19 December 2019 - 23:13

Mukwé:

Groetjes aan Faith, en als ze uit bed moet springen voor boey-boey, ze heeft hem zelf erin gelegd :D Verder alvast prettige dagen en tot over een paar weken. Hallee

• 20 December 2019 - 13:42

Mariet:

Hartverwarmend, jullie samen daar onder de kerstboom.
    Het is niet gering, wat jullie allemaal meemaken. Gebrek aan eten: voor ons onvoorstelbaar, daarginds bedreigend. Hopelijk knapt Faith door jullie goede zorgen snel weer op.
    Ik wens jullie warme kerstdagen en een goede start van het nieuwe jaar.
    Lieve groetjes,
    Mariet

• 21 December 2019 - 10:09

Nos Mommers:

Het is TOP wat jullie daar voor de mensen doen.
    Groetjes en fijne Kerstdagen en een vooral gezond 2020 gewenst

• 21 December 2019 - 11:09

Trudy:

Lieve mensen,
    Jullie kúnnen daar gewoon niet weg. Eén van de reacties: "redders in nood" daar is zóveel te helpen en te redden. Prachtig dat jullie het willen en kunnen doen.
    Voor allemaal in Kenia mooie kerstdagen en voor 2020 een goede gezondheid.
    Liefs, Trudy

• 21 December 2019 - 11:52

Riet Jacovs:

jambo Francien en Arnold
    Fijn dat de mensen jullie vertrouwen met de zieke faith
    Blijven jullie nog in Ukunda of gaan julllie nog het binnen land in.
    heb jullie nog wel tijd voor Mohammed en alle anderen bekenden.
    ffffijne kertdagen, een gelukkig en gezond nieuw jaar en sterkte met de zieke Ook de groepjes aan June. Hoe gaat het meg haar winkeltje????
    Nog een fijne tijd daar en de groetjers aan alle bekenden

busu sana

• 22 December 2019 - 19:58

TinaMonsma:

Lieve Francien, wat heerlijk dat jullie met Gods hulp voor Fait mogen zorgen. Ik wens jullie heel veel sterkte en ik hoop ook vele mooie en gezellige dagen met kerst en oud en nieuw, Gods zegen toegewenst

• 22 December 2019 - 20:05

Tinamonsma:

En heel veel dank voor de mooie kaart uit Kenia dank je wel voor de goede wensen