Kerst 2025
Door: Arnold
Blijf op de hoogte en volg Arnold
30 December 2025 | Kenia, Ukunda
JAMBO
Zondag 21 december werd ik met een tuktuk opgehaald door Mariam,onze medewerkster van Yaya, omdat ik graag met haar naar de kerk wilde waar zij ook koorzangeres is: Tumani Worship Center.
De ceremonie begon om 10.00 uur .
Er werd veel gezongen en uitbundig geklapt en gedanst.Het bijbelverhaal van Daniel in de leeuwenkuil werd ook voorgedragen in het Swahili en meteen door een tolk vertaald in het Engels.
4 uur later was t afgelopen en Mariam bestelde een tuktuk; om te lopen was het te ver, te afgelegen en over slecht begaanbare paden met veel modder( het had "s nachts geregend)
Ik stelde voor om een drankje te pakken bij Eleven Pearl aan het strand en dat vond ze een goed idee.
Toen we daar zaten nodigde ik ook Claudia, Halua en June uit om samen een Kerstlunch ,in avances,te gebruiken.Arnold kwam ook erbij maar Claudia was al vertrokken naar upcountry om haar familie te bezoeken.
Halua bracht de kleine Wendy mee die bij Yaya was omdat haar moeder moest werken en geen andere oppas kon vinden.
.24 december, Christmas Eve, hadden we de staff van Doric uitgenodigd om een drankje te komen drinken en een kerstkadootje op te halen.Arnold had lotjes gemaakt van 1 t/m 12 en daar mochten ze er een van pakken en daarna het bijbehorende genummerde pakje van de tafel nemen.We hadden dingen gekocht die Kenianen gebruiken zoals, suiker, meel,olie, BlueBand, vaseline e.a met ongeveer dezelfde waarde van 300 Ken. shilling ( gelijk aan hun dagloon van €2.50)
Ook hadden we voor ieder van hen nog een chocolade letter meegebracht van de Nederlandse Aldi.
25 december kwam Lucy, Junes vriendin, ons bezoeken en we gingen samen uit eten bij Flamboyant aan de kust.
Maar eerst kreeg June haar kerstkado:
Een fotoboek van de verslagen van onze site waarvan velen over Yaya gingen.
Verder nog foto's gemaakt bij onze 1ste geplante kerstboom hier bij Doric die door de housekeepers nu ook versierd was in opdracht en met kerstversiering van de manager.
2de Kerstdagen genoten Arnold en ik van een kerstlunch aan t strand met uitzicht op enkele watersporters.
Tot zover weer en stap goed het nieuwe jaar 2026 in!
Lieve groeten : Arnold en Francien
30 December 2025 - 09:31
Henriëtta En Gerard:
Wat een mooie ervaringen wederom! [e-1f44d][e-1f600] Een heel fijne jaarwisseling alvast en een heel goed begin van 2026! In goede gezondheid! Dikke knuffel van ons. [e-1f917][e-2665]️[e-1f942]
30 December 2025 - 10:17
José Van De Moosdijk :
Dat zijn weer mooie kerstherinneringen! Ook voor jullie een mooie jaarwisseling en een gezond 2026!
30 December 2025 - 11:59
Petra Nabben:
Wat mooi om zo samen te xijn. Een gezond en gelukkig 2026 gewenst.
30 December 2025 - 12:54
Wilna:
FRANCIEN EN ARNOLD
Mooi om te lezen.
Echt wel een Kerstsfeer, behalve het weer!
We wensen jullie een Fijne Jaarwisseling!
Tot in 2026,
Jan en Wilna.
06 Januari 2026 - 10:14
Ria :
Zo te zien is de kerst daar erg goed verlopen. Van hieruit de allerbeste wensen en een gezond 2026.
Groetjes uit een dik besneeuw Nederland