Valentijn en job van June - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu Valentijn en job van June - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Arnold - WaarBenJij.nu

Valentijn en job van June

Door: Francien

Blijf op de hoogte en volg Arnold

18 Februari 2016 | Kenia, Ukunda

18 febr.
Valentijn is weer voorbij.
Er wordt hier veel aandacht aan besteed..wellicht door Engelse invloed.
De winkels hebben een showtafel met allerlei rode kadootjes,Valentijnskaarten enz. en op straat zie je veel bloemenverkoopsters.
June kwam na haar kerkbezoek naar ons toe om samen naar de voetbalwedstrijd te gaan van....Ajax Amsterdam! Hun shirts zijn gesponsord door een Nederlander. Maar helaas waren we op het verkeerde terrein en misten de match. A.s. zondag : herkansing.
Speciaal voor de wedstrijd hadden we rood/witte kleding aan gedaan.maar als Valentijndress was het ook passend .
We dineerden bij African Pot..en Arnold bood zijn ladies een rode roos aan.
Ook nam hij de microfoon ter hand en zong met de muziek mee: Malaika...( wat engel betekent)
Terug in ons appartement gaf Arnold ook Billian ( die liever thuis bleef) een rode roos en wij werden verrast met een valenijnskadootje van Lucy , de housekeeper.
16 februari vertrok Billian weer naar haar ouders in Webuye. Uiteraard brachten wij haar naar de bus: Simbatours voor haar reis van zo,n 900 km. waar ze 19- 20 uur overdoen.
Gisteren gingen we June opzoeken in de shop waar ze af en toe helpt.
De eigenares is nu 8 dagen van huis i.v.m. een overleden familielid ..ook ver weg! June staat er nu alleen voor, maar met het opruimen en opbouwen krijgt ze hulp van de zoon van de "boss".
Ook wij hielpen met het inpakken van de vele gekleurde kleding en bergen schoenen...plastic Chinees materiaal. Mooi maar prulwerk.
Opruimen duurde 1 uur..opbouwen in de morgen 2 uur.
De zware zakken met spullen worden opgeslagen in een speciale store om de hoek.
Omzet van deze dag : 2000 Ken. shilling ( 18 Euro).
Een verkoopster van een shop verdient per dag 200 Ken. sh.
Na dit karwei gingen we heerlijk uit eten met June voor 3000 Ken sh.
Lekkere gebakken kip ( kuku ) + friet en ijs + gebakken banaan na.
June nam de helft van haar maaltijd nog mee voor de lunch van vandaag.
Terug in ons huisje was er gelukkig weer stroom...die was er sinds de ochtend niet meer! ( heel normaal hier )
De ventilator kon dus weer verkoeling aanbieden.
Tot een volgend verslag : kwaheri!

• 18 Februari 2016 - 11:07

José Bouma:

Dag Francien,
    weer genoten van jullie Valentine's verslag. Kun je de Simba bus niet meenemen naar Nederland. Kunnen we uitstapjes mee maken met de Red Hat Society. De kleuren matchen perfect.
    Francien als je op de markt een mooie gebatikte lap ziet in de kleuren paars/rood. En de prijs is gunstig, mag je die voor me kopen.

Geniet van jullie verblijf in Kenia.

Liefs,

José

• 18 Februari 2016 - 12:08

Corine:

Dat is weer eens iets anders dan lunchen bij Le Souris.

• 18 Februari 2016 - 17:34

Petra:

Hallo Francien en Arnold,
    Fijn om met jullie mee te reizen. Geweldig wat jullie allemaal doen.een heel ander leven.lieve groeten van ons.
    Jan en Petra

• 18 Februari 2016 - 20:20

Marijke:

Hallo A en F jullie hebben het weer goed gevierd daar, helemaal ik stijl. En uiteraard was Arnold op alles voor bereid. Het zag er heel gezellig uit, en jullie worden daar goed verwend zo te zien. Nog veel leuke dagen toegewenst, het lijkt me een geweldigen ervaring.

Groetjes Marij

• 18 Februari 2016 - 20:35

Henriëtta:

Hoi Arnold en Francien, wat een leuke verhalen weer. Geniet ervan en de groetjes aan June mochten jullie haar weer zien.
    Groetjes.....

• 19 Februari 2016 - 11:11

Diny Van Der Salm:

Hi Arnold en Francien,
    Weer genoten ! Dat rood staat je goed Francien en Arnold jij staat er ook altijd goed op de foto's.
    Geniet nog maar lekker van jullie verblifj daar.
    Tot de volgende keer, groetjes Diny

• 19 Februari 2016 - 22:19

Carel Van Geelen:

Lieve Francien en Arnold,
    Bedankt maar weer voor het mooie verslag inclusive de aansprekende foto's.
    Onze reactie is wat laat, i.v.m. wat troubles hier. (Niersteenjes).
    Hennie en ik zijn woensdag bij Riet op bezoek geweest. Vol trots liet zij de film van haar feest zien. Heel mooi kwam ook Gijs wat versluierd hier in voor.
    Lieve mensen liefs van ons en pas goed op elkaar. Tot de volgende keer!