Diana Beach 2de week
Door: Arnold
Blijf op de hoogte en volg Arnold
04 Oktober 2023 | Kenia, Diani Beach
Vandaag , 4 oktober, de dag dat mijn broer Albert 85 jaar geworden zou zijn: RIP brother.
Ook dierendag en de dag van Franciscus van Assisi, de patroon van de school waar ik jaren lang werkte.
Hier regent het nu en gisterenavond sloten we voor de eerste keer de ramen vanwege de sterke wind; het was zelfs een beetje te fris binnen! Maar de temperatuur is momenteel toch nog 25 gr.
Gisteren hadden we een afspraak met Katrien Vermeersch , uit Belgie, van de Rainbow4kids school.
In 2009 mede door haar inzet gebouwd . Deze school geeft nu een kans aan meer dan 400 kinderen om te genieten van degelijk onderwijs in een aangename leer-en speelomgeving.
We bespraken met haar o.a de privacy en het fotograferen van leerlingen. Ouders moeten ter goedkeuring hiervoor n.l. een formulier ondertekenen en in 1 groep waren gelukkig al deze papieren al in orde.
Daar konden we dus al een deel onze 350 nieuwe pennen , gesponsord door o.a. de Rabobank, uitdelen en er plaatjes van knippen. Dergelijke giften zijn heel erg welkom want alle kinderen krijgen naast lesmateriaal, ontbijt en lunch ook een pen van de school. We werden door Katrien rondgeleid, spraken met enkele leerkrachten en zagen onze Belgische "buren", aan het werk .
Zij doen er samen kleine en grote klussen en komen 2 keer per jaar 2 maanden om dit te doen. Zij hebben dus ook een cottage hier bij ons in Doric.
De directeur van de school nam de rest van de pennen dankbaar in ontvangst en bij het rek van de metalen bekers namen we voorlopig afscheid maar we houden contakt om de verroeste bekers voor het nieuwe schooljaar te vervangen door nieuwe.
Dat kunnen we als eerste doen van het geld van onze eigen sponsors!
Bekijk voor meer info zeker eens op internet naar Rainbow4kids.
Het vorige verslag kwam bij ons allebei in de SPAM binnen, mogelijk door een grote storing bij waarben jij .nu
Hopelijk komt hij nu wel goed binnen.
04 Oktober 2023 - 09:58
José:
Goede morgen, in eerste plaats was ook mijn gedachte Albert [e-1f970] vandaag!
fijn dat jullie al weer zoveel kids blij gemaakt hebben.
Hier is verder gelukkig alles oké en wachten weer op nieuwe berichten van jullie!
lieve groetjes uit Heeze.
04 Oktober 2023 - 10:49
Wilna:
Jullie zullen nog wel veel aan de broers en zussen denken en vandaag in het bijzonder, het was de verjaardag van Albert. Sterkte daarmee!
Verder was het een mooi verslag, met mooie foto's van de school en kinderen. Dan krijgen we een goed beeld van jullie activiteiten.
Nog een goede tijd en tot mails!
Jan en Wilma.
04 Oktober 2023 - 13:25
Inge:
JAMBO! Hier in Gemert, tijdens het rondje bos met Skip (t'is tenslotte dierendag!) ook even bij ome Albert [e-1f31f] stil gestaan. Gisteren hadden we wat regenbuien, maar vandaag droog en weer een fijn zonnetje; de ramen kunnen hier open [e-1f606] Mooi ook de foto van de bloem, die je appte [e-1f60d] Hier zijn de paddestoelen weer in alle maten en modellen te bewonderen [e-1f344][e-1f341][e-1f344]
En mooi al die blije 'kiendjes' op de foto, inclusief een blije June. Doe haar de groetjes!
04 Oktober 2023 - 22:23
Walter En Lenie:
4 okt. een bijzondere dag voor jullie! [e-1f64f][e-1f3ff]Ook weer vele kinderen blij gemaakt! Het weer is anders als in het begin van het jaar tijdens ons bezoek in Diani Beach……maar 25 graden is perfect! Succes verder en weer mooie dagen!! Groetjes!
04 Oktober 2023 - 22:23
Walter En Lenie:
08 Oktober 2023 - 18:50
Corine Van Vroonhoven:
Als ik allemaal zo'n schatjes in de klas zou hebben begon ik meteen weer.Groetjes en geniet ervan.